Курс гривні до долара 30 травня зміцнився на 5 копійок - до 37,55 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Готівковий курс долара в Україні у червні навряд чи зазнає значних змін і збережеться у межах коридору 37 - 38 грн/дол.

Такий прогноз зробив незалежний фінансовий експерт, кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, допустивши, що деякі події здатні "викликати паніку і збільшити попит на готівкову валюту", передають Факти ICTV.

Серед ймовірних причин такого розвитку ситуації експерт назвав загострення бойових дій та ворожі атаки на критичну інфраструктуру і житлові будинки.

Відео дня

"Однак суттєвої девальвації готівкової гривні в червні не очікується. Курс коливатиметься в межах 37 - 38 грн за долар", - зазначив він.

На його думку, навіть попри те, що у червні НБУ повинен підготувати план заходів з ослаблення валютних обмежень на вимогу Міжнародного валютного фонду на початку літа він збереже офіційний валютний курс без змін.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 29 і 30 травня

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 30 травня зміцнився на 5 копійок - до 37,55 грн/дол. Щодо євро курс гривні також зміцнився на 5 копійок і склав 40,70 грн/євро.

А курс готівкового долара у "ПриватБанку" 29 травня подешевшав на 5 копійок - до 37,40 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 40,82 грн.