7 листопада курс гривні до долара залишився на рівні показника попереднього дня - 40,50 грн/дол / ілюстрація REUTERS

Курс долара в Україні до кінця листопада навряд чи сильно зросте. На цей час будь-яких серйозних загроз для національної валюти не спостерігається.

Такий прогноз зробив інвестиційний банкір та фінансовий аналітик Сергій Фурса, пише "Апостроф".

"Враховуючи все, на тлі сумнівів з приводу "зернової угоди" стався певний стрибок. Курс підскочив до 40,5 грн/дол, але далі не пішов, а зараз заспокоївся", – зазначив він.

Відео дня

Експерт не бачить передумов для істотного зростання курсу долара у листопаді.

Курс долара в Україні: скільки коштує долар 7 листопада

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 7 листопада залишився на рівні показника попереднього дня – 40,50 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 10 копійок і становить 39,60 грн/євро.

І курс готівкового долара в "ПриватБанку" також залишився на рівні попереднього дня – 39,99 грн/дол. Курс євро до гривні також залишився на рівні попереднього дня – 39,20 грн/євро.

Яким буде долар до кінця 2022 року: прогноз

Економічні експерти прогнозують, що курс долара в Україні в листопаді і до кінця року, швидше за все, залишиться на поточному рівні.

"До кінця року в Україну повинні зайти гроші від США – 4,5 мільярда грантів, ще 3 мільярди євро кредитів від ЄС (2 мільярди було отримано в жовтні) й 1,3 мільярда доларів від МВФ. Таким чином, Україна забезпечує підтримку до кінця року, що дозволяє перекривати нестачу валюти з експорту-імпорту", – зазначив експерт Данило Монін.