НБУ встановив на 5 березня офіційний курс долара до гривні на рівні 38,31 грн/дол. / фото REUTERS

Курс долара в Україні до 8 березня в більшості кас банків долар цього тижня перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,75 до 38,80 грн/дол., а в обмінниках фінкомпаній - у межах від 37,90 до 38,75 грн/дол., прогнозує аналітик Олексій Козирєв.

Щодо євро, то в банках котирування євровалюти під час купівлі-продажу будуть у межах коридору від 40,80 до 42,40 грн/євро, а в обмінниках фінкомпаній цей коридор буде в межах від 40,90 до 42,20 грн/євро, упевнений експерт.

"Загалом, ситуація на валютному ринку всі дні тижня буде досить напруженою з періодичними спекулятивними спробами похитати курс, але при цьому повністю контрольованою Нацбанком", - вважає Козирєв.

Відео дня

За його прогнозом, "гра" за євро буде головним спекулятивним інструментом заробітку для фінансистів практично весь цей тиждень.

Також Козирєв зазначив, що багато обмінників продовжать працювати зі спредом у межах 20-30 копійок за доларом і 20-35 копійок за євро. Але періодично будуть його розширювати в період з 5 по 7 березня

"Перевищення попиту на валюту над пропозицією буде візитною карткою українських торгів практично в усі дні тижня. Що періодично стимулюватиме виходи НБУ з інтервенціями з продажу долара і підтримки гривні. За моїми прогнозами, за 4-8 березня Нацбанк витратить на це близько $380 млн - $730 млн", - зазначив аналітик.

Курс долара в Україні на 5 березня

Нагадаємо, НБУ встановив на 5 березня офіційний курс долара до гривні на рівні 38,31 грн/дол., таким чином, гривня ослабла на 15 копійок.

А офіційний курс НБУ щодо євро на вівторок встановлений на рівні 41,54 грн/євро, тобто гривня ослабла відразу на 28 копійок.

Вас також можуть зацікавити новини: