Сьогодні курс рубля серйозно просів, поділився аналітик / ілюстрація REUTERS

Курс російського рубля до долара сьогодні, 7 березня, просів на 13% - до 138,5 руб/дол., а з урахуванням валютних обмежень долар для фізичних осіб буде коштувати близько 200 рублів.

Про це повідомив аналітик Євген Істребін у Facebook.

"Курс рубля до долара сьогодні улетів на 13%. Все це відбувається на тлі величезних обмежень, які ввела РФ. Фізособам, щоб купити валюту, треба заплатити 30% комісію. Разом долар майже 200 рублів буде коштувати", - написав аналітик.

Відео дня

За його словами, рейтингове агентство Moody's після зниження рейтингу Росії на 6 ступенів у п'ятницю, в неділю ще знизило рейтинг. Тепер рівень рейтингу переддефолтний - "Са".

Крім того, Істребін зазначив, що виплати за зовнішнім боргом нерезидентам будуть в рублях, причому купити валюту на біржі можна тільки після спецдозволу, також сьогодні відбудеться екстрене засідання ЦБ РФ, ймовірно, з приводу введення нових обмежень.

"Найголовніше, що всіх росіян очікує, це величезне безробіття, яке потягне на дно всіх. Про інфляцію і девальвацію навіть немає сенсу говорити. Якщо зростання цін вони ще проковтнуть, то безробіття швидко всіх приведе до тями", - резюмував аналітик.

Нагадаємо, вранці 24 лютого РФ вдерлася в Україну, агресор почав бомбити військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ та Харків.

Низка країн світу вирішили покарати владу РФ за нову агресію проти України - запровадили свіжі санкції. Зокрема, ЄС вирішив, що з 12 березня сім російських банків - "ВТБ", "Банк Росії", "Совкомбанк", "Открытие", "Промсвязьбанк", "Новикомбанк" і "ВЭБ.РФ" - мають бути відключені від міжнародної фінансової системи SWIFT.

Вас також можуть зацікавити новини: