Курс валют в Україні: прогноз / фото facebook.com/ГУ-СБУ-у-м-Києві-та-Київській-області

Курс гривні до долара продовжує зміцнюватися, а євро навпаки дорожчає. За даними "Мінфіну", 25 листопада готівковий долар в банках України можна купити в середньому за 40 гривень, а продати за 40,50 гривні. Готівковий євро банки купують за 40,50 гривень, а продають в середньому за 41,35 гривні.

Курс в обмінниках України

За даними порталу finance.ua, в обмінниках купують долар США в середньому за 39,89 гривні, а продають – за 40,35 гривні. Євро коливається на рівні: купівля – 40,51 гривні, а продаж – 41,20 гривні.

Курс валют в Україні: прогноз

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько в коментарі 24 канали зазначила, що на цьому тижні можливе зміцнення гривні на готівковому ринку. За її словами, до п'ятниці, 25 листопада, курс долара міг наблизитися до психологічної позначки 40 гривень, що ми і бачимо.

Відео дня

Своєю чергою директор департаменту казначейства акціонерного товариства "Комерційний Індустріальний Банк" (COMINBANK) Герман Марченко зазначив, що поки не бачить істотних економічних підстав для змін курсу.

"За нашими даними, протягом наступного тижня курс долара залишатиметься в межах 39,5-41 гривні за долар. Тобто глобальна зміна валютних трендів не передбачається", - прогнозує Марченко.

Раніше, як писав УНІАН, фінансовий експерт Олексій Козирєв зробив прогноз, яким буде офіційний курс долара в Україні в 2023 році. Економіст спрогнозував, що Україні не вдасться повністю уникнути девальвації, нагадавши, що у держбюджеті було закладено курс 42,2 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: