Чи чекати в Україні укріплення готівкового курсу гривні / фото ua.depositphotos.com

Через максимальну наближеність курсу до офіційного можливості для подальшого укріплення готівкового курсу гривні практично вичерпано. Обсяги купівлі валюти на міжбанківському ринку зменшилися, а обсяги продажу зросли, завдяки чому НБУ зміг ще зменшити обсяги інтервенцій. 

"На роздрібному ринку населення зменшило обсяги придбання валюти в обох сегментах – готівковому та безготівковому. Через максимальну наближеність готівкового курсу до офіційного можливості для подальшого укріплення готівкового курсу гривні практично вичерпано", - йдеться в повідомленні фінансового тижневика інвестгрупи ICU.

Зазначається, що минулого тижня курс гривні у системно важливих банках змінився всього на 1-2 копійки й залишився на рівні 36,6-37,4 грн/дол., а дисбаланс між купівлею та продажем валюти минулого тижня зменшився, сприяючи зменшенню інтервенцій НБУ.

Відео дня

Так, на міжбанківському ринку за чотири робочі дні минулого тижня клієнти банків (юридичні особи) збільшили продаж валюти на 4%, а купівлю зменшили аж на 13% порівняно з аналогічним періодом попереднього тижня. Відповідно потреба в інтервенціях НБУ зменшилася, і загальний обсяг інтервенцій із продажу валюти за минулий тиждень склав 401 млн дол., що на 16% менше, ніж у попередній тиждень. А на роздрібному ринку продаж валюти перевищив купівлю на 32 млн дол., що майже вчетверо більше, ніж за весь попередній тиждень.

Курс валюти в Україні - останні новини

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 17 липня, зміцнився на 3 копійки – до 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився на 5 копійок і становить 41,80 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: