У відомстві прогнозують зростання ВВП / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України в 4,6% у 2021 році.

Про це під час прес-конференції заявив глава Мінекономіки Ігор Петрашко.

Читайте такожУ Мінекономіки озвучили масштаби падіння ВВП України за підсумками року

Відео дня

«Як ми бачимо прогноз на 2021 рік. Ми бачимо зростання в 4,6%. Ми завжди в Міністерстві економіки намагаємося оперувати цифрами та виходити з реалій. Ми бачимо стабілізацію і відновлення економічної діяльності в четвертому кварталі. А 4,6% - це не тільки наш прогноз, а консенсус - прогноз по ринку. МВФ прогнозує зростання ВВП України на 3,4%, Національний банк України станом на жовтень – 4,2%, Dragon Capital, ICU, ЄБРР - від 4 до 5,7% зростання ВВП», - сказав він.

Попередні показники ВВП

18 грудня 2020 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що падіння вітчизняної економіки за підсумками 2020 року складе не більше 5% валового внутрішнього продукту.

Падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками десяти місяців 2020 року сповільнилося до 5,2% після падіння на 5,5% за підсумками січня-вересня.

Станом на 29 грудня 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зберегло базовий макроекономічний прогноз, який передбачав падіння валового внутрішнього продукту України на 4,8% за підсумками 2020 року.

Держбюджет-2021 і ВВП