Експерт розповів, хто в Україні заробляє найбільше і найменше / фото УНІАН

В Україні у вересні на 242 гривні зросла середня заробітна плата - зараз вона складає 14 239 гривень. Найбільше грошей в Україні, як і у світі, заробляють представники авіаційної галузі.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

За словами експерта, найменші зарплати в Україні досі у медиків. Що стосується авіаційної галузі, уточнює він, то найвищі гонорари отримують пілоти цивільної авіації та другі пілоти цивільної авіації. 

Відео дня

"Щодо медиків, тут ми говоримо про розрахунки – йдеться про медичний персонал. Насправді в медицині, як і в інших сферах, є люди, які мають до медицини дотичне відношення. Наприклад, ті ж водії, люди, які обслуговують техніку. І зарплати станом на сьогодні – медицина знаходиться десь в останній десятці за рівнем заробітної плати", – сказав Бураковський.

Читайте такожЛікарям підвищать зарплату до 900 доларів - Шмигаль

Він уточнив, що точно проаналізувати середню зарплату в Україні за цифрами Держстату не можна. Вони лише показують тренд по галузі та по країні загалом.

"Але якщо ми хочемо аналізувати зарплату в глибшому плані, ми маємо дивитися на інфляцію і скільки людей яку зарплату одержують. Тоді стане зрозуміло, хто і скільки отримує по максимуму, а кому потрібна допомога", - додав експерт.

Нещодавнє опитування показало, що майже половина роботодавців (48,9%) планують підвищити зарплати працівникам у 2022 році, водночас 42,9% ще не визначилися, а залишити зарплату на незмінному рівні планують 8,2% опитаних.