Переговори в ЄС щодо допомоги Україні залишаються важкими, попри поступки Угорщини / twitter.com/CharlesMichel

Переговори між країнами Європейського Союзу, спрямовані на те, щоб домовитися про більшу допомогу Україні, залишаються "важкими". Про це інформує Reuters із посиланням на неназваного високопосадовця ЄС.

За його словами, питання досі не має вирішення, незважаючи на те, що Угорщина дала сигнал про свою готовність до компромісу.

Видання нагадує, що лідери ЄС планують зустрітися в четвер, щоб спробувати домовитися про розширення допомоги Україні на 50 мільярдів євро до 2027 року, а також про поповнення військового фонду для озброєння Києва, який бореться з повномасштабним вторгненням Росії, яке триває майже два роки.

Відео дня

Як відомо, Угорщина є однією з найбільш дружніх до Росії країн ЄС. Вона вже одного разу заблокувала пакет допомоги, а також висловила опозицію – разом із Німеччиною – щодо поповнення військового фонду.

"Оскільки ЄС посилює тиск на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, щоб він погодився, чиновник сказав, що умови Будапешта щодо зняття вето на фінансову допомогу Києву неприйнятні для інших країн ЄС. ... Колеги Угорщини в ЄС не хочуть погоджуватися переглядати будь-яку підтримку Києва щороку, оскільки це щоразу давало б Орбану право вето", - пише видання.

Допомога Україні від ЄС - останні новини

Німецькі політики тиснуть на канцлера ФРН Олафа Шольца щодо надання Taurus Україні. Так, віце-президент Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт від партії Зелених заявила, що "Німеччина повинна виконувати свої обіцянки".

"Ми обіцяли, що ми надамо все, що ми можемо і що потрібно Україні. Taurus - це те, що ми маємо, і те, що зараз потрібно Україні", - сказала політик.

Раніше міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що Вашингтон підтримає бюджет України.

Вас також можуть зацікавити новини: