США ухиляються від жорстких санкцій проти РФ / колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

В останньому пакеті санкцій проти Росії, про які оголосив американський лідер Джо Байден 23 лютого, США ухилилися від найжорсткіших заходів, які залишилися в арсеналі, оскільки їхнє запровадження може розхитати світову економіку, пише Bloomberg.

Зазначається, що 200-сторінковий список об'єктів, що базуються в Росії, Об'єднаних Арабських Еміратах, Китаї та інших країнах, став найбільшим пакетом фінансових обмежень з часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Але, як зазначає видання, не менш помітні компанії і сектора, що не потрапили в цей список. Йдеться про металургійний сектор, обмеження, пов'язані з енергетикою, а також вторинні санкції проти банків.

"Ця обережність відображає те, що, незважаючи на всі розмови Байдена про санкції, його команда як і раніше не бажає займатися потоками доходів, які, на думку експертів, дійсно завдадуть шкоди економіці Росії, через страх викликати масштабні потрясіння, які можуть відбитися на економіці США", - пише Bloomberg.

Відео дня

Передбачається, що можливими мішенями у рамках більш жорсткого підходу можуть стати іноземні банки, які допомагають Росії закуповувати технології і матеріали, необхідні їй для продовження війни, а також торгівля збагаченим ураном і металами, такими як алюміній та нікель. США також можуть конфіскувати і розподілити заморожені Російські суверенні активи. Всі ці заходи несуть у собі значні ризики.

Як зазначив колишній чиновник Міністерства фінансів США Кім Донован, щоб дійсно вплинути на Росію, доведеться вжити більш стратегічні заходи, які можуть мати негативний вплив на світову економіку в цілому:

"Нам доведеться почати ухвалювати більш складні рішення і приймати наслідки, що супроводжують ці рішення".

Нові санкції США проти Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, президент США Джо Байден оголосив про те. що Штати запроваджують проти Росії понад 500 нових санкцій за її триваючу завойовницьку війну проти України та за смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Крім того, повідомлялося, що США запроваджують нові експортні обмеження щодо майже 100 організацій за надання прихованої підтримки російській військовій машині.

Вас також можуть зацікавити новини: