Експерт спрогнозувала зміну курсу долара / фото УНІАН

Курсові коливання долара минулого тижня не є тенденцією, це коригування стало наслідком проходження напруженого періоду, пов'язаного з Днем Незалежності. На нього раніше прогнозували загострення військової обстановки та нові обстріли міст.

Як розповіла 24 каналу директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Анна Золотько, в даний час курс долара знаходиться в межах досить вузького коридору 40,8-40,95 гривень за долар.

"У найближчий тиждень на готівковому ринку будуть зберігатися аналогічні тенденції. Вартість долара коливатиметься в обмеженому діапазоні поблизу психологічної позначки 41 гривні за долар, оскільки вона очевидно є новим консенсусом між попитом і пропозицією. На мій погляд, наступного тижня готівковий курс буде знаходитися в межах коридору 40,5-41,5 гривні за долар", - прогнозує Золотько.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Крім того, 21 липня Нацбанк підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол.