У Мінфіні розповіли, на що з держбюджету-2022 витратять понад 14 мільярдів гривень

Зокрема, 567 млн грн передбачено на фінансування наукових досліджень НАН України.

У прийнятому державному бюджеті на 2022 рік загальний обсяг видатків на наукову та науково-технічну діяльність становить 14,3 млрд гривень, що більше на 17,2%, або 2,1 млрд грн, ніж у 2021 році.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Читайте такожЗеленський підписав закон Про держбюджет на 2022 рік

"У держбюджеті на 2022 рік видатки для забезпечення діяльності Національного фонду досліджень України та надання їм грантової підтримки передбачені в обсязі 834 млн грн, що становить 7,6% від загального обсягу фінансової підтримки наукової діяльності", ‒ цитує заступника міністра Романа Єрмолічева прес-служба Мінфіну.

За його словами, для підтримки проведення наукових досліджень науковими установами у проекті державного бюджету Національної академії наук України враховано видатки у розмірі 567 млн гривень.

"Витрати в обсязі 331 млн грн будуть спрямовані на поліпшення логістичного забезпечення українських антарктичних експедицій, зміцнення позиції та посилення ролі України в міжнародних організаціях системи Договору про Антарктику", ‒ зазначив заступник міністра фінансів.

Також Єрмолічев додав, що підтримана ініціатива президента України щодо розвитку наукової інфраструктури Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. На ці потреби в Державному бюджеті на 2022 рік для Національної академії наук передбачено 190 млн гривень.

Держбюджет-2022:

2 грудня Верховна Рада ухвалила закон про державний бюджет України на 2022 рік.

Відповідно до закону, доходи держбюджету передбачені на рівні 1,332 трлн грн, витрати - 1,521 трлн грн. Дефіцит бюджету-3,5% валового внутрішнього продукту. Споживча інфляція очікується на рівні 6,2%. Середньорічний курс закладено на рівні 28,6 грн за долар.