За ніч капіталізація крипторинку знизилася приблизно на 9% / фото УНІАН

Криптовалюти очікувано відреагували зниженням на вторгнення військ Путіна в Україну. Особливо це відчули біткоїн та Ethereum.

Найдорожча криптовалюта світу подешевшала на 9%, а її головний переслідувач – майже на 13%. Схожа ситуація спостерігається з курсами Cardano, Solana і XRP. 

Те, що наразі відбувається на ринку криптовалют спростовує твердження послідовників-ентузіастів цифрових грошей про те, що біткоїн не залежить від геополітики, пише Reuters. Здешевлення інших альткоїнів слідом за ним доводить їх нерозривний з ним зв'язок.

Відео дня

фото CoinDesk

Водночас критично низьким курс біткоїна назвати поки не можна. За останні 12 місяць він знижувався до мінімуму в $28,8 тис. Втім, якщо обвал продовжиться, ймовірно, до початку літа на біржах перша криптовалюта буде коштувати не більше $20 тис.

Раніше американський фінансист і трейдер Нассім Талеб обрушився з критикою на біткоїн, назвавши її "розвагою для лузерів". На його думку, рано чи пізно криптовалюта втратить всю свою вартість, оскільки вона не належить до інструментів хеджування та страховок від геополітичних ризиків

При цьому експерти все ще обіцяють біткоїну ріст в $200 тисяч вже цьогоріч. За прогнозами одного з найвідоміших криптотрейдерів Ніколаса Мертена, якщо крипті вдасться пробити поріг в $100 тис., то це стане поштовхом до розвитку "бичачого" тренду.

Вас також можуть зацікавити новини: