Експерти спрогнозували, яким буде курс долара на початку січня / фото REUTERS

Фінансові експерти прогнозують, що початок січня на міжбанківському валютному ринку буде спокійним у зв'язку з великою кількістю свят. Значні коливання курсу очікуються після 10 січня.

Про це пише thepage.ua з посиланням на прогнози аналітиків.

Так, керуючий партнер компанії "Атлант-Фінанс" Юрій Нетесаний прогнозує курс долара на рівні 27,2 – 27,7 грн, а керівник відділу аналітики групи компаній Forex Club Андрій Шевчишин впевнений, що курс коливатиметься в межах 28 – 28,5 грн за долар.

Відео дня

Основними позитивними факторами, що впливають на курс долара у січні, експерти називають посилення монетарної політики, перекази трудових мігрантів, а також високий попит і ціни на експортні товари.

Читайте такожГривня ослабла напередодні Нового року: курс в обмінникахА ось серед негативних факторів аналітики виділяють енергетичну кризу у світі, дефіцит торгового балансу, коронавірус та його нові штами.

Раніше повідомлялося, що, на думку аналітика Concorde Capital Євгенії Охтирко, курс долара в січні 2022 року може знизитися на 25 копійок і досягти позначки у 27 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: