Персдтавники МВФ приїхали в Україну / фото REUTERS

Команда Міжнародного валютного фонду прибула до Києва, аби обговорити з представниками влади України ризики, перед якими постала економіка держави. Про це повідомляється у заяві постійного представника МВФ до України Ваграма Степаняна.

"Команда МВФ на чолі з Головою Європейського Департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. Дискусії фокусуватимуться на ризиках, перед якими постала економіка України, та цілях економічної політики влади", – йдеться у заяві.

Після цих зустрічей, починаючи з 27 травня, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне у Варшаві дискусії з представниками влади України щодо заходів економічної політики у контексті четвертого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF).

Відео дня

МВФ і Україна – останні новини

Представниця МВФ Джулі Козак напередодні повідомила, що Міжнародний валютний фонд найближчими тижнями розпочне нову місію в Україні для оцінювання стану економіки та ефективності роботи зруйнованої війною країни в рамках програми кредитування на суму 15,6 млрд доларів.

Міжнародний валютний фонд виступає проти планів Заходу використовувати заморожені активи РФ, оскільки вважає, що це може підірвати світову валютну систему.

Вас також можуть зацікавити новини: