У Німеччині озвучили суму заблокованих активів РФ / фото ua.depositphotos.com

Станом на початок грудня 2023 року у Німеччині було заблоковано російських активів на суму понад 4 мільярди євро, пише "Укрінформ" з посиланням на заяву представника прес-служби Міністерства фінансів ФРН Ноджинана Німінде-Дундаденгара.

"У Німеччині у зв’язку з російською агресивною війною проти України станом на початок грудня санкціоновано активів на близько 4,1 млрд євро", – зазначили в німецькому уряді.

Там пояснили, що це заморожені гроші, економічні ресурси окремих персон, заблоковані гроші російського центробанку.

Відео дня

Речник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер своєю чергою нагадав про рішення G7 докладати зусиль, щоб Росія заплатила за відбудову України в довгостроковій перспективі. Для цього було вирішено заморозити російські державні активи відповідно до правових систем держав-учасниць. З цією метою також було започатковано реєстр збитків.

Заморожені активи РФ

Раніше УНІАН писав, що Федеральний генеральний прокурор Петер Франк подав заяву до Вищого регіонального суду Франкфурта-на-Майні, щоб конфіскувати понад 720 мільйонів євро заморожених коштів дочірньої компанії Московської фондової біржі, які знаходяться в німецькій філії американського банку JPMorgan.

США пропонує робочим групам G7 розглянути шляхи конфіскації $300 мільярдів заморожених активів Російської Федерації. Союзники України поспішають узгодити відповідний план до другої річниці повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: