Шведська компанія подала мільярдний позов проти Google

PriceRunner вимагає від Google 2,1 млрд євро компенсації через використання сервісу порівняння цін.

Шведська компанія PriceRunner подала позов проти Google. Попередня сума позову становить 2,1 млрд євро.

Причина позову - висновок Європейського суду загальної юрисдикції, який встановив, що Google порушив антимонопольне законодавство ЄС, маніпулюючи результатами пошуку на користь своїх власних сервісів порівняння покупок. Про це йдеться в заяві компанії.

Google звинувачують в тому, що він заподіяв шкоду європейським споживачам, які переплатили при здійсненні онлайн-покупок, а також безпосередньо компанії PriceRunner і іншим службам порівняння цін.

Читайте такожОфіс за $1 мільярд: Google купує нерухомість у Лондоні

"Це також питання виживання для багатьох європейських підприємницьких компаній і можливостей працевлаштування у сфері високих технологій. Якщо американським технологічним гігантам, завдяки положенню на ринку, майже рівному монополії, буде дозволено робити все, що їм заманеться, і маніпулювати ринками, ми майже напевно можемо розраховувати на те, що багато технологічних компаній в Європі постраждають", — заявив генеральний директор PriceRunner Мікаель Ліндал.

Google та офіс за мільярд доларів:

28 червня 2020 року компанія Google заявила про те, що дозволить співробітникам працювати з дому до липня 2021 року.

У травні 2021 року в Google заявили про те, що планують, що близько 20% співробітників залишаться на дистанційній роботі й після закінчення пандемії.

14 січня 2022 року з'явилася інформація про те, що компанія Google має намір витратити $1 млрд на купівлю офісної будівлі у центрі Лондона.