Щоб продовжити працювати з дому, співробітники повинні будуть заповнити спеціальну заявку / Ілюстрація REUTERS

У компанії Google планують, що близько 20% співробітників залишаться на дистанційній роботі й після закінчення пандемії.

Про це йдеться в повідомленні СЕО компанії Сундара Пічаї.

Читайте такожУ Google Earth з'явилися 3D-таймлапси: можна дивитися, як змінювався світ за 37 років

Відео дня

Щоб продовжити працювати з дому, співробітники повинні будуть заповнити спеціальну заявку.

У компанії припускають, що після зняття карантинних обмежень близько 60% працівників повернуться в компанію, 20% забажають працювати віддалено і ще 20% співробітників вийдуть в нові офіси.

При цьому, співробітникам, які повернутися в офіс, планують запропонувати гнучкий графік роботи, при якому два дні на тиждень можна буде працювати віддалено.

Відзначається, що деяким фахівцям може знадобитися перебувати в офісі більше ніж три дні на тиждень в залежності від їх робочих обов'язків.

Також повідомляється, що співробітники Google зможуть подати заявку на переведення в офіс компанії в іншому місті. Заявку на переведення в інший офіс або на віддалену роботу схвалять, якщо керівництво вирішить, що це не вплине на продуктивність співробітника. У таких випадках зарплата співробітника буде скоригована з урахуванням його нового місця розташування.

Планується, що в майбутньому співробітники Google зможуть працювати не в основному офісі до чотирьох тижнів на рік, якщо це буде схвалено керівництвом. Також в компанії планують ввести спеціальний час для зосередженої роботи над проектами, коли кількість нарад буде обмежена.

"Майбутнє роботи - гнучкість. Зміни, про які йдеться вище, - це відправна точка, яка допоможе нам робити свою роботу найкращим чином і отримувати від неї задоволення", — зазначив Сундар Пічаї.

Також Google вводить спеціальні дні для "перезавантаження", в які співробітники отримають додаткові вихідні. Найближчий такий день призначений на 28 травня або наступний робочий день для тих, хто вже відпочиває в цю дату.

Що цьому передувало

28 червня 2020 року компанія Google заявила про те, що дозволить співробітникам працювати з дому до липня 2021 року.