false

Якою має бути новобудова преміум-класу: вивчаємо приклад ЖК Krauss Gallery

11:24, 29.10.2021
6 хв. НК

Розповідаємо, що відрізняє преміальне столичне житло від звичайного.

Преміум-клас в Україні – мабуть, найскладніший для чіткої категоризації сегмент ринку нерухомості. По-перше, тому що офіційного класифікатора у нашій країні немає в принципі. Хоча це не завадило забудовникам з роками досягти певного консенсусу з розподілом новобудов на чотири основні типи: економ, комфорт, бізнес і преміум. По-друге, тому що відмінності преміуму від найближчого до нього бізнесу на перший погляд не настільки помітні, як при порівнянні інших сусідніх класів.

Якщо три інших сегменти доволі легко розрізнити навіть візуально – за зовнішнім виглядом і архітектурою, матеріалами та комплектуючими, концептуальними рішеннями, власною інфраструктурою та роботою з прибудинковою територією – то при знайомстві з преміумом все дещо складніше. В українських реаліях часом стається так, що два проекти виглядають майже як близнюки-брати, але один чомусь заявляє про свою приналежність до бізнесу, а другий – до більш солідного (і дорогого) преміуму.

Нерідко винні самі девелопери, які навмисно завищують клас свого ЖК для надання йому додаткової ваги та престижу. Але це не скасовує того факту, що визначити рівень преміальності нерухомості на око все одно непросто. Як же тоді з'ясувати, наскільки житло відповідає заявленому класу і чим той кардинально відрізняється від інших? Про це розповідаємо разом із житловим комплексом Krauss Gallery, який компанія "Креатор-Буд" будує у самому центрі української столиці.

Відео дня
false

Сила місця

Про такі житлові проекти, як Krauss Gallery, ріелтори зазвичай говорять так: аби його описати, достатньо сказати, де він знаходиться. І це частково правда: у преміум-класі саме локація відіграє першорядну роль. У рамках великого міста подібний проект може існувати лише у найзручнішому місці: в історичному, діловому, культурному центрі мегаполісу. Він має бути буквально оточений усім необхідним сучасному міському жителю. А інфраструктура нульового кілометра зобов’язана давати швидке рішення для всього: шопінгу та дозвілля, роботи та навчання, спорту та відпочинку.

Krauss Gallery зводиться в такому місці, де створення житлового простору нижчого класу стало б просто помилкою. Він розташований на вулиці Круглоуніверситетській, 5-7, серед столичних Липок. Ця локація поставила новий житловий комплекс у доволі виграшну позицію. З одного боку, 200 метрів до Хрещатика та Бессарабського ринку, сусідство зі знаменитим "Будинком із зіркою". А з іншого – Круглоуніверситетська ніби "прихована" від основного транспортного та пішохідного потоку центральної частини Києва, завдяки чому залишається доволі спокійною та тихою вулицею.

Ексклюзивність пропозиції

Друга важлива умова, за якою житло відноситься до преміум-класу – воно не може бути масовим. Обмежена пропозиція обов'язкова: на відміну від бізнес-класу, новобудова на сотні квартир у цьому випадку є абсолютно неприпустимою. Додатково звужує пропозицію і вже згадана локація, де будь-яке місце, яке підходить для нового проекту, на вагу золота. Саме тому конкуренція в преміум-сегменті нерухомості доволі низька: вибір потенційного покупця при чітко окреслених запитах зазвичай зводиться лише до кількох доступних варіантів ЖК.

Krauss Gallery розрахований на 48 квартир та 25 апартаментів. Причому ідентичних варіантів серед них одиниці: решта планувань унікальна. Вибір площі при цьому достатньо широкий - від 50 до 230 квадратних метрів, є і варіанти зі своїми терасами. Особливо виділяється серед усіх одна квартира, для власника якої передбачено свій персональний ліфт.

false

Приватність і автономність

Одним із ключових критеріїв преміальності житла є і система закритого клубу для обмеженого кола людей. Тут запит мешканців на приватність у рази вищий, ніж у будь-якому іншому класі. Саме тому публічний та приватний простір має бути чітко розмежований, а технічні особливості самого житла мають створювати такі умови, в яких резидента не турбуватимуть жодні зовнішні подразники.

У Krauss Gallery зони квартир та апартаментів розділені: для кожної передбачені свої окремі ліфти та сходи. А всі внутрішні стіни зводяться з повнотілої цегли – цей матеріал дає найвищу звукоізоляцію. Автономне опалення зі своєю котельнею дозволить не перейматися щодо температури в квартирі, а додатково про домашню атмосферу подбає система клімат-контролю.

Автономність ЖК преміум-класу сильно залежить ще й від можливостей і сервісів, що надаються мешканцям. Звісно, про багатство внутрішньої інфраструктури багатофункціональних житлових комплексів формату "місто в місті" не може йтися. Для цього банально немає місця, але така різноманітність і не потрібна – все й так поряд.

false

Натомість у преміумі сильніше затребувані, наприклад, паркомісця. Саме тому в Krauss Gallery питанню зберігання авто архітектори приділили особливу увагу. В результаті вони досягли майже неможливого для центру Києва: загальна кількість місць у підземному паркінгу перевищує загальну кількість квартир та апартаментів. Все завдяки його чотирирівневій структурі: машину автовласнику привезе спеціальний підйомник, а сам резидент спуститься з будинку до підземної частини на окремому ліфті.

Інші рішення також націлені на зручність та дбайливе ставлення до часу мешканців. Швидко та ефективно вирішити побутові питання можна буде за допомогою професійного консьєрж-сервісу, провести переговори – у спеціально призначеній кімнаті в зоні лобі. Якщо потрібно ненадовго залишити дитину – є ігрова кімната, зайнятися фізичною активністю можна у спортзалі, а перепочити з чашкою кави – на спільній відкритій терасі на даху, з якої відкривається чудовий краєвид на центр Києва.

Попереду всіх

Звісно, ті елементи преміум-класу, які відрізняють його від бізнес-сегменту, не скасовують і тих обов'язкових критеріїв, в яких вони цілком можуть збігатися. Тут принцип простий: там, де "сусіду" ще допускаються невеликі поблажки, елітне житло має давати максимум у всьому. Якщо архітектура – ​​то така, щоб хотілося зробити селфі, якщо стелі, то триметрові, якщо матеріали та комплектуючі – то найкращі з можливих. І зрозуміло, що в цьому Krauss Gallery теж цілком виправдовує свою приналежність до справжнього преміум-класу.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся