Ілюстрація REUTERS

Компанія Samsung Electronics відкликає всі зразки Galaxy Fold, відправлені для тестування, щоб перевірити повідомлення про поломку екранів, на наступний день після того, як компанія відклала запуск смартфона, повідомило у вівторок джерело, безпосередньо знайоме з ситуацією.

Читайте такожSamsung офіційно представив смартфон Galaxy A60

Рішення про повернення було прийнято після того, як відразу кілька оглядачів повідомили про проблеми в роботі дисплея напередодні призначеного на 26 квітня запуску смартфона зі складним екраном у США, пише Рейтер.

Відео дня

Компанія відклала запуск на невизначений термін. Samsung повідомила, що за попередніми результатами розслідування проблеми з дисплеєм можуть бути пов'язані з впливом на відкриті ділянки петель.

Акції Samsung завершили торги вівторка зниженням на 0,3 відсотка, а акції постачальника петель для Galaxy Fold, KH Vatec Co Ltd, втратили 3 відсотки.

За словами аналітиків, хоча проблема не позначиться на балансі Samsung, перенесення запуску підриває зусилля компанії, спрямовані на створення іміджу новатора.

"З іншого боку, у нас є можливість вирішити цю проблему і виправити її перед продажем смартфонів широкій аудиторії, щоб не було подібних скарг", - сказав один із співробітників Samsung, який захотів залишитися неназваним.