З'явилися зображення незвичайного смартфона-слайдера TCL / фото The Verge

Компанія TCL працює над новим смартфоном з висувним дисплеєм, який фактично перетворює його в планшет.

На відміну від існуючих складних пристроїв на зразок Motorola Razr і Galaxy Fold, апарат TCL виконаний у форм-факторі слайдера з гнучким екраном, який висувається з бічного торця.

Читайте такожSamsung Galaxy Fold 2 може стати першим смартфоном з підекранною камерою - ЗМІ

Відео дня

Як стверджує видання CNET, посилаючись на власні джерела, китайська компанія планувала продемонструвати свою концептуальну розробку на виставці MWC цього року, але захід скасували через спалах коронавірусу, передає itc.ua.

Зображення пристрою дають уявлення про те, яким ще може бути смартфон з гнучким дисплеєм, хоча такий варіант викликає більше питань, ніж відповідей. Задумка TCL полягає в тому, щоб не складати його навпіл, а витягати екран немов висувати ящик з тумби столу. Незрозуміло тільки одне – це один суцільний дисплей або їх два. Якщо все ж один, то як саме працює такий механізм.

У складеному вигляді пристрій виглядає як більшість сучасних флагманів: безрамковий дисплей з заокругленими бічними гранями і вирізом для подвійної фронтальної камери. На тильній стороні можна побачити камеру з чотирма модулями, розташованими вертикально в ряд.

фото The Verge
фото The Verge

Те, що смартфон повинні були продемонструвати на MWC, ще не означає, що він буде випущений. Раніше TCL неодноразово показувала прототипи складних пристроїв на кількох виставках, але готовий серійний продукт так і не представила. Один із таких прототипів, показаних минулого року на MWC, був настільки крихким, що навіть співробітникам компанії заборонили до нього доторкатися. На виставці CES цього року TCL знову привезла складаний смартфон, але заявила, що поки не поспішає випускати подібні пристрої.