Ілюстрація REUTERS

Найбільшу міжнародну виставку мобільної індустрії Mobile World Congress, яка повинна була пройти в Барселоні з 24 по 27 лютого, було скасовано після того, як компанії стали масово відмовлятися від участі в ній через загрозу коронавірусу.

Читайте такожXiaomi представила новий флагман зі 108-мегапіксельною камерою

Таке рішення прийняла асоціація GSM, яка є організатором заходу, передає itc.ua.

Відео дня

«Приділяючи належну увагу безпечному та здоровому довкіллю в Барселоні і приймаючій країні, GSMA скасувала виставку MWC Barcelona 2020, тому що глобальна стурбованість у зв'язку зі спалахом коронавірусу, проблеми з поїздками та інші обставини роблять неможливим проведення заходу. Приймаючі сторони поважають і розуміють це рішення. GSMA і приймаючі сторони продовжать співпрацювати і підтримувати один одного у підготовці до MWC Barcelona 2021 і подальших виставок. Ми висловлюємо співчуття всім тим, хто постраждав у Китаї і в усьому світі», – йдеться у офіційному зверненні голови GSMA Джона Хоффмана.

Ілюстрація REUTERS

Організатори заходу намагалися розвіяти страхи за допомогою опублікованих на сайті рекомендацій, а також посилених заходів на кшталт заборони відвідувати виставку жителям Уханя, де був вперше виявлений коронавірус. Але, мабуть, це не спрацювало. Від участі в MWC відмовилися понад 20 компаній, серед яких LG, ZTE, Ericsson, Sony, NVIDIA, Amazon, Vivo, Nokia, Intel та інші.

MWC – це не тільки шанс для багатьох компаній показати свої новинки, завдяки виставці щороку створюються понад 14 тис. робочих місць з частковою зайнятістю, а виручка досягає майже €500 млн.