Новий сервіс планує посунути Google / Фото You.com

Для більшості користувачів серфінг у всесвітній павутині нерозривно пов'язаний з Google або... з Google. Проте за останні кілька років в сегменті пошуковиків стався бурхливе зростання, що ставить в центрі всього безпечний та вільний від стеження пошук

Трохи прелюдії: головним принципом "гугла" є прагнення по кожному запиту надати "найправильнішу відповідь". Мовляв, переважній більшості людей потрібна відповідь лише у вигляді переконливої добірки фактів. І в цьому є своя логіка.

Наш сьогоднішній герой – You.com – пропонує альтернативний підхід до цього питання. На відміну від класичних пошуковиків він видає не найрелевантнішу коротку відповідь, а розлогішу добірку з посиланням на різні джерела, які допоможуть скласти повну картину по заданому запиту.

Відео дня

У порівнянні зі списком варіантів, які пропонує той же Гугл, You.com виглядає набагато модерновіше. Результати представлені у вигляді сітки (або таблиці) в якій зручно порівнювати результати пошуку. Це не тільки економить час, але й дозволяє поглянути на питання абсолютно під іншим кутом.

Зустрічайте You.com – цікаву альтернативу Google, яка пропонує новий підхід до пошуку в Інтернеті

При цьому у кожного користувача є можливість впливати на рейтинги джерел прямо всередині пошукача – це дозволяє спочатку відбивати категорії з вищим рейтингом у верхній частині сітки. Разом з тим система пошуку враховує й контекст запиту, що дозволяє отримувати результати максимально відповідні очікуванням.

Читайте такожGoogle почала скуповувати старі айфони: навіщо вони їйЩе один істотний плюс даного пошукача – він намагається бути максимально корисним. Наприклад, якщо шукаєте "амазон", то крім посилань на магазин та добірок купонів, You.com запропонує відстежити посилку. А при пошуку навчальних матеріалів для фотошопу покаже не тільки курси, а й безплатні інструменти, які прискорять виконання рутинних завдань на початковому етапі.

У You.com немає реклами, що ще більше очищає видачу

Зустрічайте You.com – цікаву альтернативу Google, яка пропонує новий підхід до пошуку в Інтернеті

Подібно до DuckDuckGo, Brave Search та інших служб, які намагаються вплинути на домінування Google на ринку пошукових систем, в You.com наголошують, що вони не продають дані іншим організаціям та не відстежують дії своїх користувачів. Також вони гарантують, що якщо оголошення й з'являться, то не будуть таргетованими.

Крім того, в цьому пошуковику є режим інкогніто, який приховує ваш IP-адресу. Своєю чергою запити й результати видачі відправляються через вбудований проксі, щоб сайти не могли стежити за вами та пропонувати таргетовану рекламу.

Раніше УНІАН вже розповідав про цікавий додаток для смартфонів DM Me – All your Chats in One App. Це своєрідний хаб для месенджерів, що дозволяє одночасно спілкуватися в Viber, WhatsApp та Telegram, а також використовувати повідомлення SMS.

Вас також можуть зацікавити новини: