Ілюстрація REUTERS

Авіакомпанія American Airlines продовжила тимчасову заборону на польоти літаків Boeing 737 Max до 5 червня.

Читайте такожГлава Boeing визнав, що системний збій зіграв роль в катастрофі літака в Ефіопії (відео)

Про це йдеться в заяві компанії, пише Reuters.

Відео дня

24 березня American Airlines оголосила про припинення польотів Boeing 737 Max на місяць – до 24 квітня. У парку авіакомпанії знаходиться 24 літаки цього типу. Мова йшла про скасування 90 рейсів в день.

Причиною стали дві авіакатастрофи за участю цього типу лайнера, що відбулися за останні п'ять місяців. Вони забрали життя 346 осіб.

Починаючи з квітня Boeing скоротить виробництво літаків 737 Max майже на 20%. Замість 52 моделей в місяць компанія буде виробляти 42, йшлося в її заяві від 5 квітня. Таке рішення було прийнято у зв'язку з розслідуванням причин катастрофи літаків цієї моделі.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абебі в Найробі, зазнав аварії в 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких були громадяни 35 країн.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку - в кінці жовтня 2018 року Boeing 737 Max 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб на борту.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою ввело Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державна авіаційна служба України 13 березня прийняла рішення заборонити польоти на літаках Boeing 737-8 Max або Boeing 737-9 Max в межах, з або над територією України.