Ілюстрація \ REUTERS

Літаки Boeing 737 Max повернуться в експлуатацію пізніше, ніж очікувалося, оскільки влада США вирішила перевірити попередні моделі лайнерів сімейства 737.

Читайте такожУ Boeing заявили про повне оновлення програмного забезпечення літаків 737 МАХ

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела. За даними видання, авіавлада США не ставить під сумнів безпеку попередніх поколінь Boeing 737, однак вважає за необхідне провести ретельну перевірку процедур, до яких пілоти вдаються у надзвичайних ситуаціях передають vedomosti. Це дасть змогу пересвідчитися в повній безпеці експлуатації літаків Boeing 737 Max.

Відео дня

Додаткові перевірки можуть зайняти кілька місяців, уточнює видання.

Як повідомляв УНІАН, польоти Boeing 737 Max були припинені у зв'язку з тим, що менш ніж за рік розбилися два літаки цього типу. Перший зазнав аварії в Індонезії в жовтні минулого року, тоді в результаті авіакатастрофи загинуло 189 осіб. Другий впав в Ефіопії в березні цього року, на його борту перебувало 157 осіб, ніхто з них не вижив.

Попередні дані розслідування вказали на схожість причин катастрофи в обох випадках. Boeing визнав, що в літаках міг статися збій в системі MCAS, яка повинна була допомагати пілотам керувати судном. Після другої катастрофи компанія оновила програмне забезпечення Boeing 737 Max.

Багато країн світу, включаючи США і Євросоюз, на час розслідування заборонили експлуатацію літаків цього типу.