Ілюстрація REUTERS

Акції Tesla злетіли на тлі новини про будівництво заводу в Німеччині. Завдяки цьому компанія відразу ж увійшла в топ-3 найдорожчих автовиробників у світі.

Читайте такожTesla стала першим електрокаром, який отримав роботу в таксі Нью-Йорка

Позаду залишилися такі великі компанії як Audi, BMW, General Motors і навіть Daimler, хоча останню з Tesla розділяє зовсім небагато. Ну а попереду – Volkswagen (друге місце) і Toyota (перше).

Відео дня

Як пише ixbt.com, акції Tesla йдуть вгору не тільки через німецький завод. Компанія дуже активна останнім часом. На китайському заводі, який побудували в рекордні терміни, вже почалося виробництва Model 3.

Цього місяця Tesla офіційно представить пікап, підготовка до виробництва кросовера Model Y йде випереджаючими темпами, ну а до кінця наступного року стартує виробництво електричних вантажівок.

Так що якщо всі ці моделі будуть позитивно сприйняті ринком, то протягом року-двох Tesla цілком здатна відтіснити Volswagen і значно наблизитися до Toyota.

false

Як повідомляв УНІАН, на церемонії Golden Steering Wheel (Tesla Model 3 отримала нагороду Auto Bild у номінації «найкращий середньорозмірний седан») Маск назвав місце розташування четвертої гігафабрики компанії. Новий завод розташується в Берліні.