"Серійний випуск Model Y повинен початися до літа 2020 року / фото Tesla

У модельному ряду Tesla зараз три автомобіля (Model S, Model X і Model 3), ще три вже анонсовані (Model Y, Tesla Roadster 2 і Tesla Semi) і надійдуть у продаж протягом найближчих кількох років.

Читайте такожTesla стала першим електрокаром, який отримав роботу в таксі Нью-Йорка

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Серійний випуск Model Y має розпочатися на заводі в Фрімонті до літа 2020 року, Tesla Semi теж почнуть збирати у 2020 році, хоча і в обмежених обсягах. І ось вчора Ілон Маск оголосив точну дату презентації сьомого автомобіля Tesla (восьмого, якщо враховувати знятий з виробництва Tesla Roadster першого покоління). Звичайно ж, мова про довгоочікуваний електричний пікап, названий самим Маском Cyber Truck", - йдеться в повідомленні.

Захід Tesla, присвячений анонсу пікапа компанії, відбудеться 21 листопада в Лос-Анджелесі неподалік від ракетного заводу SpaceX.

"Очевидно, що дата вибрана недарма: цього місяця, як відомо, офіційно настало майбутнє з культового фантастичного фільму "Той, що Біжить по лезу" / Blade Runner. Та й сам Маск, раніше неодноразово називав прийдешню новинку "футуристичним пікапом в стилі кіберпанк прямо з всесвіту Blade Runner", вкотре зробив очевидну відсилку до невмирущої класики фантастики", - підкреслює видання.

Зазначається, що про електричний пікап Tesla на поточний момент відомо дуже небагато, якщо говорити про конкретику. Є кілька невиразних тізерів (велика картинка до новини - один з них) і таких же абстрактних заяв Маска. Зокрема, до цього ми чули про дуже футуристичний дизайн, два електродвигуни з "божевільним" крутним моментом, повний привід, адаптивну підвіску, 400-500 миль запасу ходу, буксирувальну потужність в 136 тонн та автопілот.

Також Маск обіцяв, що пікап Tesla буде практичнішим за Ford F-150 та швидшим за Porsche 911 при ціні нижче 50 тисяч доларів. Нещодавно голова Tesla писав у твіттері, що дизайн буде настільки приголомшливий, що деяким може знадобитися валідол.

Враховуючи нинішні виробничі потужності компанії, серійний випуск пікапа Tesla почнеться не раніше 2021 року, а у 2022 році.