Банкір спрогнозував більше авто в кредит / фото ua.depositphotos.com

У 2024 році попит на придбання автомобілів в кредит може зрости щонайменше на 15-20%. Такий прогноз зробив керівник напрямку автокредитування "Глобус банку" Сергій Кіпоренко.

За словами експерта, зниження облікової ставки до 15% позитивно вплинуло на розвиток банківських кредитних продуктів, відтак умови надання автокредитів суттєво пом’якшені: середні ставки скоротилися до 10% річних.

"У 2024 році співвідношення кількості придбаних в кредит нових автомобілів може дещо змінитися: завдяки виходу на ринок нових гравців, збільшенню кількості кредитних пропозицій з більш лояльними та гнучкими кредитними умовами, які дають змогу більшій кількості громадян стати власниками нових авто, частка автомобілів за ціною $18-20 тис. може зрости до 20-25%", – прогнозує експерт.

Відео дня

За його словами, завдяки великій кількості дилерів-продавців електромобілів очікується збільшення попиту саме на електрокари. Наразі в Україні вибір таких авто доволі широкий, переважну більшість якого складають нові автомобілі, імпортовані з Китаю. 

Фахівець вважає, що попри жорсткі воєнні умови, економіка Україна динамічно розвиватиметься, що безумовно позначиться й на сегменті автокредитування.

"З певною обережністю можна розраховувати на те, що у 2024 році умови придбання автомобілів стануть ще більш лояльними для позичальника, відповідно може зрости кількість придбаних авто в кредит", – підсумував Кіпоренко.

Український ринок авто – останні новини

На початку лютого стало відомо, що до опублікованого переліку моделей авто, які підпали під транспортний податок в 2024 році потрапили 184 моделі таких марок як: Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla.

6 лютого повідомлялося, що на українському ринку нових легкових автомобілів найпопулярнішими залишаються моделі з бензиновими двигунами. При цьому також суттєво збільшилась частка електромобілів.

Вас також можуть зацікавити новини: