У кого на кордоні перевірятимуть військові квитки / / колаж УНІАН, фото Рixabay, ДПСУ

У водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів, під час перетину кордону не перевірятимуть військово-облікові документи. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі КИЇВ24.

"На даний момент ми не перевіряємо наявність військово-облікового документу в інших категорій осіб, які правилами перетину кордону прописані окремими пунктами, відносно яких чітко зазначені умови перетину кордону. Це стосується осіб з інвалідністю. Це стосується осіб, які супроводжують людей з інвалідністю та дітей з інвалідністю. Це стосується осіб, які перевозять гуманітарну допомогу. Це стосується водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів, а також працівників залізниці, авіаційної галузі та морської галузі", – сказав Демченко.

За його словами, наразі змін до правил перетину кордону громадянами України, що затверджені постановою уряду №57 ще не внесено. Проте, як додав Демченко, варто очікувати, що такі зміни через деякий час відбудуться.

Відео дня

"І коли будуть, скажімо так, змінені, можливо, умови для більшої категорії осіб, то ми, звісно, про це повідомимо", – запевнив речник ДПСУ.

Нові правила мобілізації

Як повідомляв УНІАН, з 18 травня прикордонники почали перевіряти наявність військового-облікового документу з відповідною відміткою у певних категорій громадян. Мова йде про чоловіків, громадян України від 18 до 60 років. Ця категорія громадян має мати при собі разом з паспортом і військово-обліковий документ, і пред’явити його на вимогу, в тому числі, співробітників Держприкордонслужби.

Вас також можуть зацікавити новини: