Україні може загрожувати дефіцит не тільки продуктів харчування, а й зброї, гуманітарки та палива /фото УНІАН

Українські водії масово бояться їхати за кордон, оскільки вітчизняні далекобійники зіштовхуються з випадками, коли на блокпостах чи пунктах виїзду на кордоні представники ТЦК виписують повістки водіям та відправляють їх у воєнкомат.  

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів засновник логістичної групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін.

"Для ТЦК не важливо, хто перед ним - водій-міжнародник чи хтось інший, вони просто вручають повістки всім підряд. А водії ставляться до цього дуже обережно", - сказав Льоушкін.  

Відео дня

Він наголосив, що Україні може загрожувати дефіцит не тільки продуктів харчування, а й зброї, гуманітарки та паливно-мастильних матеріалів, оскільки вітчизняні водії масово бояться їхати за кордон. 

"Якщо водіїв не буде, то хто буде це все перевозити. А який розсудливий водій-міжнародник поїде виконувати свої обов'язки, якщо на кордоні йому вручатимуть повістку, зніматимуть його з машини і відвозитимуть одразу в ТЦК на медкомісію. Якимось окремим законом водії не виділяються, вони такі самі призовники, як і всі", - розповів учасник ринку. 

Ситуація з водіями в Україні - останні новини

7 травня віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін повідомив УНІАН, що в Україні через посилення мобілізаційних заходів збільшилася кількість випадків неповернення українських водіїв комерційного транспорту з-за кордону. 

Нещодавно комісія "Укртрансбезпеки" вирішила відключити 12 перевізників від системи "Шлях" на три місяці за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону. 

Вас також можуть зацікавити новини: