Водіїв попередили про погіршення погодних умов  / фото Рixabay

Державна служба України з безпеки на транспорті закликала перевізників та водіїв дотримуватися правил для уникнення аварійних ситуацій, що можуть статись по причині значного погіршення погодних умов в низці регіонів.  

За інформацією "Укртрансбезпеки" у Telegram-каналі, з 7 по 9 січня в Україні очікуються складні погодні умови: великі опади, різке зниження температури та ускладнення руху на автомобільних дорогах.

Вдень 7 січня та протягом доби 8 січня в Черкаській, Полтавській, Харківській областях очікується сніг – до 10-20 см, а у Кіровоградській та Дніпропетровській областях – до 30 см.

Відео дня

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях синоптики прогнозують дощ, який переходитиме у сніг. Тут також буде ожеледь і налипання мокрого снігу.

Сильні пориви вітру очікуються в східних і південних областях – до 15-20 м/с, будуть хуртовини, снігові замети, на більшості доріг – ожеледиця.

Водночас упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20С° морозу.

Водіям радять дотримуватись таких правил:

  • перевірити стан транспорту – фари, склоочисники, акумулятор, роботу гальм, стан автомобільної гуми;
  • тримати дистанцію та гальмувати заздалегідь;
  • не перевищувати швидкість, уникати різких рухів за кермом;
  • пам'ятати про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі – перехрестя, нерегульовані переходи, зупинки, мости та естакади і т. д.

Погіршення погоди

Вже 7 січня в Україні очікується зміна погоди: почнуться опади, прийдуть морози та посилиться вітер. Очікується одночасний вплив двох різних повітряних мас – арктичної із півночі та теплої вологої середземноморської.

Екстремальний холод у Фінляндії заморожує навіть окріп. Протягом останніх кількох днів у Скандинавії спостерігалася надзвичайно холодна погода, найнижча температура становила мінус 44,3°C.

Вас також можуть зацікавити новини: