Циклон зіпсує погоду в Україні / фото ua.depositphotos.com

Вже завтра, 7 січня, в Україні очікується зміна погоди: почнуться опади, прийдуть морози та посилиться вітер. Про це попереджає відомий синоптик Наталка Діденко.

За її даними, очікується одночасний вплив двох різних повітряних мас - арктичної із півночі та теплої вологої середземноморської.

"Тому в північній частині України посиляться морози, вночі очікується -6...-15 градусів. Вдень -5...-12 градусів", - каже синоптик.

Відео дня

На решті території України вночі та вдень буде близько нуля, на півдні вночі +2...+5 градусів, а вдень +7...+12, в Криму повітря розігріє до +15 градусів.

"Проте саме у центрі, на сході, заході та на півдні передбачається ускладнення погодних умов через вихід південного циклону Charlotte", - попереджає Наталка Діденко.

За її словами, там випадатиме сніг, мокрий сніг, у південній частині - з дощем, очікується налипання мокрого снігу, погіршення видимості на дорогах, ожеледь, ожеледиця й посилення вітру до штормових поривів.

У Києві 7 січня похолоднішає до помірного морозу -5...-9 градусів, можливий невеликий сніг, на дорогах ожеледиця.

"Надалі складна погода із опадами та небезпечними метеоявищами втримається у центрі, на півдні, сході та заході впродовж 8 січня та вночі 9 січня", - прогнозує Наталка Діденко.

Морози 8-9 січня поширяться на значну частину території України. Вдень 9 січня ситуація, за прогнозом синоптика, стабілізується, опади припиняться.

"З 10 січня морози послабшають, температура повітря почне підвищуватися", - прогнозує вона.

Погода на вихідних - прогноз

6 та 7 січня в Україні очікується нестійка погода с температурними контрастами від +15° до -20°. Внаслідок цього збережеться погода з опадами і такими небезпечними явищами як ожеледь, тумани та налипання мокрого снігу.

Вас також можуть зацікавити новини: