Заради дружби з Путіним правляча партія Грузії нахамила ЄС

27 країн Євросоюзу оголосили демарш Грузії.

Правляча партія Грузії "Грузинська мрія" не має наміру погоджувати політику Грузії із зовнішньополітичною лінією ЄС до тих пір, поки Грузія не є членом Євросоюзу.

Таку заяву зробив генеральний секретар політсили і мер Тбілісі Каха Каладзе, зазначивши при цьому, що Грузія не приєднується до санкцій, а питання про доцільність авіасполучення з Росією буде стояти на порядку денному після того, як Грузія стане членом Євросоюзу, повідомляє "Грузія Online".

"Грузія поки не є членом ЄС. Ми незалежна, суверенна країна, яка прагне до Європи і бажає євроінтеграції. Коли у нас буде статус, і ми станемо країною-членом Євросоюзу, звичайно, будемо ухвалювати рішення, які відповідають спільним інтересам", – зазначив він.

Скандальне авіасполучення Грузії з агресором

10 травня 2023 року Кремль скасував візи для громадян Грузії та дозволив авіасполучення.

15 травня Грузія відкрила своє небо для російських авіакомпаній.19 травня 2023 року в країні приземлився перший прямий авіарейс з РФ  за останніх 4 роки.

27 країн Євросоюзу оголосили демарш Грузії.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі оголосила бойкот місцевій авіакомпанії Georgian Airways, яка 20 травня виконала рейс з Тбілісі до Москви

У Грузії почалися масові протести у відповідь на прямі авіарейси і введений безвіз з Росією, які викликали повне здивування у російського диктатора Володимира Путіна. Агресор заявив, що чекав від грузинського народу на слова подяки, а реакція грузин стала для нього повною несподіванкою. 

Вас також можуть зацікавити новини: