Скільки людей гине у ДТП в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН, ДСНС

У січні-квітні 2024 року в Україні внаслідок ДТП загинуло 813 та було травмовано 8155 осіб. Порівняно з аналогічним періодом 2023 р. кількість ДТП з загиблими та/або травмованими збільшилась на 6,3% – до 6475 випадків, повідомляє "Укравтопром" з посиланням дані патрульної поліції..

Найчастіше у ДТП гинули через перевищення безпечної швидкості (430 осіб). Другою причиною, за кількістю загиблих, є порушення правил маневрування (136 осіб). На третьому місці цієї сумної статистики – перехід пішоходів у невстановлених місцях (38 осіб).

Найпоширенішими видами ДТП з загиблими та/або травмованими були:

Відео дня
  • зіткнення – 2660 од.;
  • наїзд на пішохода – 1862 од.;
  • наїзд на перешкоду – 858 од.;
  • перекидання ТЗ – 539 од.;
  • наїзд на велосипедиста – 296 од.

Авторинок України

У квітні громадяни України придбали понад 5,3 тис ввезених з-за кордону вживаних легкових авто віком до 5 років. Спеціалісти нагадують, що впродовж минулого місяця свою першу реєстрацію в країні пройшли 19,8 тис легкових автомобілів з пробігом. Таким чином, частка машин віком до 5 років становила 27% від загальної кількості.

У квітні автомобілі з бензиновими двигунами охопили 36% ринку нових легковиків в ЄС, що робить їх найбільш популярними з усіх категорій. Втім, частка бензинових авто зменшується: порівняно з минулим роком вона знизилась на 2 відсоткових пункти.

Вас також можуть зацікавити новини: