Насіров подав до ЦВК документи для участі в президентських виборах / фото facebook.com/chesno.movement

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації його кандидатом у президенти на майбутніх виборах.

Про це повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко, передає Українська правда.

"Близько 16:45 пан Насіров приніс і здав документи для реєстрації його кандидатом на виборах президента як самовисуванця", - сказав він.

Відео дня

Упродовж 5 днів ЦВК має зареєструвати його або відмовити.

Таким чином, Насіров став 14-ю людиною, яка має намір балотуватися на посаду глави держави.

Читайте такожУ суді пояснили скандальне поновлення Насірова на посаді очільника ДФС

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення - статті 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

16 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що Кабінет міністрів не планує поновлювати Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби. У січні Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді голови ДФС.