Антирейтинг Порошенка - 40,8% / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко має найвищий антирейтинг серед кандидатів в президенти на виборах глави держави, які відбудуться 31 березня, але найбільше опитаних українців вважають, що він має найвищі шанси на перемогу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у представлених на прес-конференції результатах всеукраїнського репрезентативного опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Соціологи дізналися у респондентів про те, за кого вони не голосували би за жодних обставин, якби вибори президента України відбулися на початку лютого.

Відео дня

Так, найвищий антирейтинг має чинний глава держави Петро Порошенко - 40,8%. За ним розподілилися лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 25,2%, самовисуванець Юрій Бойко - 16,8%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 15,1%, кандидат від партії "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" Олександр Вілкул - 11,1%, шоумен Володимир Зеленський - 10,8%, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко - 5,7%, кандидат від партії "Наші" Євген Мураєв - 5%, мер Львова Андрій Садовий - 3%.

Читайте такожПартія «Слуга народу» Зеленського здобуває найбільше голосів на виборах в Раду – опитування

Крім того, соціологи з'ясували думку респондентів, хто з кандидатів має найвищі шанси стати наступним президентом України: 17,8% вважають, що Порошенко залишиться главою держави, 16,8% вважають, що президентом стане Тимошенко і 13,7% вважають, що ним буде Зеленський. 43,2% не відповіли на це питання.

***Методом особистого інтерв'ю 31 січня - 10 лютого опитано 2007 респондентів, що мешкають у 134 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% — для показників, близьких до 25%, 2% — для показників, близьких до 10%, 1,4% — для показників, близьких до 5%.