Ілюстрація \ REUTERS

Президент Петро Порошенко заявив про хакерські атаки на сервери Центральної виборчої комісії, вчинені Росією 24-25 лютого.

Читайте такожХакери атакували новий сайт Зеленського одразу після запуску (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив на зустрічі з представниками ІТ-індустрії у Києві.

Відео дня

Порошенко зазначив, що сьогоднішній ранок почав у Генеральному штабі Збройних сил України з керівниками усіх бойових частин і підрозділів. «Знаєте про що говорили? Про кібербезпеку як ключову складову безпеки нашої держави», - сказав він.

За словами президента, без ІТ-фахівців у ЗСУ забезпечити надійний захист України неможливо.

Він відзначив, що в Раді національної безпеки і оборони разом зі Службою безпеки України, департаментом кіберполіції та американськими партнерами був розроблений механізм кіберзахисту ЦВК. «Вчора і позавчора відбулись DDoS-атаки з боку РФ», - заявив він.

Порошенко також розповів, що сьогодні в Одесі провів зустріч з представниками збройних сил США, Державного департаменту США, в ході якої обговорили співпрацю в кіберсекторі.

Як повідомляв УНІАН, фахівці СБУ і Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації нестимуть цілодобове чергування для запобігання втручанню в інформаційні ресурси ЦВК. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, на базі управління інформатизації ЦВК створюється робоча група, до якої увійдуть кращі фахівці СБУ та Держспецзв’язку. «Буде організовано цілодобове чергування сил та засобів кібербезпеки СБУ та ДССЗЗІ, спрямоване на виявлення, запобігання та припинення будь-яких несанкціонованих дій щодо інформаційних ресурсів ЦВК», - сказав Турчинов.

Він повідомив, що найближчим часом за підтримки Євросоюзу відбудуться спільні навчання, під час яких будуть змодельовані різні сценарії кібервтручань та відпрацьовані моделі реагування на кіберзагрози. «Наявна інформація свідчить про наміри РФ задіяти весь наявний арсенал включно з кібернетичними засобами для впливу на демократичне волевиявлення українського народу», - зазначив Турчинов.