Порошенко підкреслив, що Україна хоче миру, але миру на умовах міжнародного права / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що РФ почала реалізовувати сценарій безпосереднього втручання у виборчі процеси України та Молдови.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав в Одеській області на церемонії відкриття на українсько-молдовському кордоні оновленого пункту пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» за участю прем’єр-міністра Молдови Павела Філіпа.

«Для України і Молдови 2019 рік є дуже важливим, є принципові вибори до парламенту Республіки Молдова, є президентські та парламентські вибори в Україні. На жаль, РФ почала реалізовувати сценарій безпосереднього втручання у виборчі процеси», - заявив він, додавши це втручання здійснюється за допомогою так званої «п’ятої колони», яка готова «негайно бігти» і вести переговори «на умовах капітуляції» з Росією.

Відео дня

Читайте такожСпецслужби РФ намагалися здійснити кібератаку на телекомунікаційні системи судової влади України

Порошенко підкреслив, що Україна хоче миру, але миру на умовах міжнародного права і національних інтересів України.

«Росія намагається використовувати сучасні інформаційні технології, в першу чергу для дискредитації керівництва України та Молдови. І наслідок цієї політики відчуває не тільки Україна та Молдова, але і більшість країн ЄС», - переконаний глава Української держави.

«Що ми можемо цьому протиставити? Лише об’єднання, лише твердий поступ і України, і Молдови в Євросоюз – це є принципова позиція нашої політики, і цьому сприяє відкриття в співпраці з ЄС цього пункту пропуску», - резюмував Порошенко.

Раніше повідомлялося, що зафіксовано масові спроби спецслужб РФ втрутитися у майбутні вибори в Україні через соцмережі.