REUTERS

Адміністрація президента анонсувала візит Петра Порошенка на стадіон на п'ятницю, 5 квітня.

Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 5 квітня, о 9.00 приїде на НСК "Олімпійський" у Києві, повідомляє прес-служба Адміністрації глави держави.

Інформація про візит Порошенка на стадіон розміщена в розділі анонсів для акредитації журналістів.

Відео дня

Читайте такожЗеленський прийде здавати аналізи у клініку "Євролаб" завтра на 8 годину ранку

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. 3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов.

Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.

Сьогодні, 4 квітня, речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК "Олімпійський" здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.

Також Медвєдєв запропонував провести декілька раундів дебатів між кандидатами в президенти. У НСТУ зазначили, що місце і формат проведення теледебатів кандидатів у президенти регламентує та погоджує Центрвиборчком. Колишній заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера пояснив УНІАН, що кандидати у президенти можуть проводити дебати на стадіоні, але не за рахунок держбюджету, а за кошти власних виборчих фондів. "Стаття 62 закону про вибори президента передбачає, що такі теледебати проводяться на "Суспільному телебаченні" тривалістю не менше 60 хвилин у вечірній час", - зазначив Магера. Він уточнив, що офіційно дебати мають проводитися саме у приміщенні "Суспільного телебачення".