Кандидати в президенти здали аналіз крові / колаж УНІАН

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії «Євролаб».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив після здачі аналізів.

«Здав кров. Все, що треба було, всі крові з мене викачали. Але, слава Богу, у мене її багато», - сказав Зеленський.

Кандидат у президенти додав, що «через три дні ми отримуємо результат на електронну пошту, всім покажемо, все офіційно».

На уточнення про те, що для аналізів ще нібито потрібно було здати зразки волосся і нігтів, він зазначив: «Скажуть – здамо».

Водночас, кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко здав аналізи на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК "Олімпійський".

Здача крові з медичного центру транслювалася в прямому ефірі акредитованим журналістам, що знаходились в НСК "Олімпійський" та на сторінці президента у Facebook.

Аналізи Порошенка будуть передані в чотири медичні установи, два з яких державні, а два - приватні. Остаточні результати будуть протягом двох годин.

За результатами експрес-тесту матеріалів чинного президента України Петра Порошенка жодної психоактивної речовини не виявили. Про це повідомив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні Соціотерапія Ярий Володимир Володимирович, пише "112 Україна".

Більш детальний аналіз проведуть протягом найближчих годин.

Зазначимо, здача аналізів - це одна з умов проведення дебатів, які шоумен виставив чинному президенту, щоб "довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Читайте такожЗеленський прийде здавати аналізи у клініку "Євролаб" завтра на 8 годину ранку

Опонентам не вдалося домовитися про єдине місце проведення цієї процедури. Порошенко днем раніше запросив Зеленського здати аналізи в медпункті Національного спорткомплексу Олімпійський у Києві. Однак Зеленський, який запропонував провести дебати на головній спортивній арені України, вважає за краще клініку Євролаб. За словами спікера його штабу Дмитра Разумкова, в ній результати аналізів будуть об'єктивними. 

Як повідомляв УНІАН, перший тур виборів президента України пройшов 31 березня. За результатами підрахунку 100% протоколів, до другого туру вийшли Зеленський і Порошенко. Шоумена підтримали 30,24% виборців, а чинного президента країни - 15,95%.

Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.