Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко виступає за запровадження на законодавчому рівні обов’язкової медичної експертизи щодо алкогольної та наркотичної залежності для кандидатів у президенти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив після здачі необхідних аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК «Олімпійський».

«Я з великим розумінням та схваленням поставився до пропозиції пана Зеленського щодо медичного освідчення щодо відсутності алкогольної та наркотичної залежності», - сказав він.

Відео дня

За словами президента, аналізи мають приймати незалежні та сертифіковані медичні заклади.

«Я хочу наголосити, що я одразу дав дозвіл і на проведення зазначених досліджень. При цьому я не знаю, які клініки – 4 або 5, але вони різні. Ті, хто висловив бажання приїхати та провести незалежне, неупереджене та сертифіковане дослідження мають можливість це зробити», - додав він.

Читайте такожПорошенко здав аналізи на "Олімпійському" (фото, відео)

«Я вважаю, що це є абсолютно необхідна позиція – я би вніс необхідні зміни в законодавство, зробивши цю процедуру обов’язковою. Тому що питання відсутності алкогольної чи наркотичної залежностей у кандидата та в майбутнього президента – це є питання точно національної безпеки», - зазначив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.

Своє чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію

5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії «Євролаб».