Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко повідомив про своє бачення дебатів з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським перед другим туром президентських виборів, яке полягає у проведенні дебатів у три етапи на теми безпеки та оборони, зовнішньої політики та захисту конституційних прав і свобод українських громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив після здачі необхідних аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК «Олімпійський».

«Я твердо переконаний, що він набереться мужності, доїде сюди (до НСК «Олімпійський» – УНІАН) і дебати відбудуться, тим більше, що це є вимога українського закону», - зазначив він.

Відео дня

Порошенко вважає, що «було б добре, якби дебати відбулись у кілька етапів. Дебати про позицію щодо ключового повноваження як верховного головнокомандувача, щодо програми зміцнення оборони та безпеки. Другий етап – дебати щодо зовнішньої політики. Третій етап – із захисту конституційних прав і свобод українських громадян».

Читайте такожПорошенко здав аналізи на "Олімпійському" (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.

Своє чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію

5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії «Євролаб».