На думку Романенко, обом кандидатам потрібно бути готовими до прийняття будь-якого результату другого туру виборів президента / фото УНІАН

Генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко оцінив ймовірність масштабних протестів у разі програшу Петра Порошенка Володимиру Зеленському у другому турі виборів президента України 2019.

Про це повідомляє "Главред".

"На жаль, подібна загроза (масових протестів, - ред.) дійсно є. І наявність розколу українського суспільства не можна заперечувати. Якщо цей розкол переросте у внутрішні зіткнення, Путін може використовувати цю нестабільність, як це було зроблено в 2014 році", − вважає експерт.

Відео дня

Читайте такожГройсман розповів, чи буде працювати із Зеленським у разі його перемоги на виборах

На думку Романенко, обом кандидатам потрібно бути готовими до прийняття будь-якого результату другого туру виборів президента, оскільки в іншому випадку Україну нічого хорошого не чекає.

"Тому, якими б не були результати виборів, кожна із сторін повинна бути готова прийняти підсумок голосування. Так само кандидат, який програє, повинен буде прийняти результати виборів, якщо він бажає добра нашій державі і народу. Інакше нестабільність всередині країни Росія використовує в своїх цілях, і ризики при цьому будуть занадто великі, аж до початку активних масштабних бойових дій. Путін так чи інакше вже використовує політичну ситуацію в Україні, ведучи "гібридну війну" і бойові дії низької інтенсивності", − підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, у другому турі президентських виборів шоумена Володимира Зеленського мають намір підтримати 58% українців, чинного главу держави Петра Порошенка - 22%, не визначилися - 20%.