Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях / колаж УНІАН

У другому турі президентських виборів шоумена Володимира Зеленського мають намір підтримати 58% українців, чинного главу держави Петра Порошенка – 22%, не визначилися - 20%.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Читайте також"Зрозумів, що програв": Антон Геращенко заявив, що Порошенко планує боротися за пост прем'єр-міністра

Відео дня

«За підсумками другого тижня квітня 2019 року, опитані, відповідаючи на питання: «За кого з цих кандидатів Ви голосуватимете у другому турі виборів Президента України?», відповіли наступним чином: 52% сказали, що голосуватимуть за В.Зеленського, 19% – за П.Порошенка. 19% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати», - йдеться у прес-релізі за результатами опитування.

Зазначається, що серед тих, хто має намір голосувати у другому турі: 58% готові віддати свої голоси за Зеленського, 22% – за Порошенка, ще 20% – не визначилися.

Крім того, серед тих, хто має намір голосувати у другому турі й визначився з вибором: 73% – за Зеленського, 27% – за Порошенка.

«Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців сходу, півдня та центру. При цьому на заході, як і минулого разу, позиції обох кандидатів майже рівні», - повідомляють соціологи.

Читайте такожЗеленський озвучив свою позицію про гастролі російських артистів в Україні

Також 62% опитаних вірять, що наступним президентом України стане Зеленський, 17% – Порошенко. Ще 22% – не визначилися із відповіддю.

Відповідаючи на уточнювальне запитання стосовно рівня впевненості щодо вибору та участі у голосуванні, 72% тих, хто має намір взяти участь у другому турі, заявили про повну впевненість у своєму виборі та бажанні прийти на виборчі дільниці 21 квітня 2019 року. Ще 22% зазначили, що хоча і не впевнені у виборі, все одно прийдуть і проголосують. Лише 2% зазначили, що не впевнені у виборі і голосувати, швидше за все, не прийдуть.

Загальна мобілізація виборців обох кандидатів, що потрапили до другого туру, становить більше 80%.

Опитування проводилося в період з 12 по 16 квітня серед 3 тис. респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,8%.