Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що не може знайти команду однодумців для участі у дострокових виборах до Верховної Ради, які мають відбутися 21 липня.

Про це глава МЗС сказав в інтерв'ю телеканалу "СТБ".

"Я би дуже хотів знайти команду, я її поки що не знайшов, відверто кажу. Команду однодумців, у яких було б достатньо і ідей, і драйву для того, щоби змінювати країну. Я не хочу йти в політику заради політики. Якийсь візьму там округ в Києві. Це у мене така емоційна мрія", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожКлімкін дав пораду Зеленському щодо АП і процитував китайське прислів’я

При цьому він сказав, що в партію "Слуга народу" його ще не кликали. "Треба подивитися, що у них буде за партія", - сказав Клімкін.

Також глава МЗС зазначив, що провів розмову з лідером українського рок-гурту "Океан Ельзи" Святославом Вакарчуком, який заявив про намір йти на вибори на чолі партії "Голос". "Я розмовляв зі Славою, я його дуже поважаю, він реально класний... Немає ніяких рішень. Це просто розмова на сьогодні" - заявив Клімкін.

Крім того, він сказав, що не йтиме у політику разом з командою колишнього президента Петра Порошенка. "Я був частиною цієї зовнішньополітичної команди, але я ніколи не був частиною цієї політичної команди. В мене є багато різних ідей. За пару наступних тижнів я визначусь", - сказав Клімкін.

Окремо глава МЗС розповів, що президент Володимир Зеленський цікавився у нього, хто розуміється на зовнішніх питаннях і кому можна довіряти професійно. Серед різних дипломатів Клімкін радив Зеленському звернути увагу на заступника міністра з закордонних справ з питань європейської інтеграції Олену Зеркаль, яка у підсумку відмовилася від призначення на посаду заступника голови Адміністрації президента.

Водночас глава МЗС виступив проти ідеї проведення референдуму щодо укладення мирних угод з Росією. "Який референдум? Референдум як перемагати? Ви собі можете уявити? Референдум як здаватися? Я пропоную всім заспокоїтись. Я новому президенту сказав, що я готовий допомагати там, де потрібно", - наголосив Клімкін.