Жодних договорняків чи ще чогось не буде, пообіцяв Тимошенко / фото УНІАН

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко не виключає, що найближчими тижнями «Слуга народу» розпочне презентації своїх кандидатів на місцеві вибори.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам, відповідаючи на питання, на якій стадії на сьогодні підготовка до місцевих виборів.

Читайте такожВерещук відреагувала на балотування в мери Києва Притули

Відео дня

«Я думаю, що найближчими тижнями, може, й тиждень, вже буде партія «Слуга народу» починати презентувати мерів великих міст, невеликих, саме обласних центрів, а також команд, які йдуть у цій області... П'ятірки, десятки. Ті, котрі йдуть до обласних центрів, до обласних рад. А також мерів невеликих міст, але міст саме обласного підпорядкування», - зазначив Тимошенко.

На питання, чи укладались угоди з нинішніми мерами міст, він відповів, що «Слуга народу» «не укладає ніякі угоди з чинними мерами міст, тому що це прямо суперечить політиці партії, президента».

«Тому жодних договорняків чи ще чогось не буде», - підкреслив Тимошенко.

Він також висловив думку, що рейтинги чинних мерів міст почнуть знижуватися після презентації «СН» своїх кандидатів. «Ми робили багато досліджень щодо рейтингів. Дійсно, цифри великі у деяких мерів міст. Але ці цифри - це складова того, що немає альтернативи. Як тільки з'являється альтернатива, а я думаю, що в кожному місті кандидат від партії «Слуга народу» - це така вагома альтернатива, то відразу цей рейтинг починає знижуватися... Через декілька тижнів почнеться презентація команд міст, і я думаю, що відразу рейтинги цих нинішніх мерів, частіше за все, почнуть падати», - сказав представник ОП.

Місцеві вибори 2020 - що було раніше

  • 8 серпня ЦВК офіційно призначила місцеві вибори на 25 жовтня. 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня
  • 10 серпня ЦВК утворила 532 тервиборчкоми, сформувавши 22 обласних, 119 районних та 10 районних у Києві виборчих комісій з виборів 25 жовтня.