Сир краще їсти нормальної жирності, приблизно 5% \ УНІАН

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що їсти можна будь-який сир, але витриманий (зрілий) вважається більш корисним.

Читайте такожЛікар-дієтолог розповіла, що можна і що не можна їсти гіпертонікам

Сир краще їсти нормальної жирності, приблизно 5%, розповіла експерт під час чату на Главреді. За словами співрозмовниці, зрілий сир називають більш корисним, оскільки він містить менше лактози, молочного цукру.

Відео дня

"Чим м'якший сир, тим він більш жирний. Чим твердіший сир, наприклад, пармезан, тим менше жиру він містить, а більше - білка. Тому пармезан дуже добре додавати у страви для поліпшення смаку", - зазначила лікар.

Дієтолог додала, що пармезан також дозволяє "смачніше нормалізувати свою масу тіла". "Тому що, якщо, наприклад, людина споживає овочеві страви, пармезан допомагає... поліпшити смакові якості", - заявила Скиталінська.

Експерт сказала, що творог варто їсти в невеликій кількості і краще - в першій половині дня. "Він має високий інсуліновий індекс. Але це не погано. Просто в першій половині дня, коли ми витрачаємо багато енергії, ми можемо їсти творог", - сказала співрозмовниця.

"Він багатий білком, кисломолочними корисними бактеріями. Але - треба вибирати нормальну жирність, приблизно 5%. Тобто не вибирати знежирений, тому що, коли сир нормальної жирності, в ньому присутні вітаміни А, Д та багато інших корисних речовин", - підкреслила дієтолог.