погода / Фото УНИАН

Як запобігти осінній застуді

11:36, 21.09.2015
2 хв.

Чотири прості способи допоможуть уникнути застуди.

Скористайся простими, але дієвими способами, і застуда навіть не підступить до вас, пише med2.ru.

1. Психологічнийрозслабляйся. Часті стреси в кілька разів знижують здатність організму протистояти інфекціям. Після напруженого робочого дня знайди час, щоб розслабитися. Для цих цілей відмінно підійде правильно підібрана музика. Ляж на диван і послухай її з закритими очима, думаючи про щось приємне.

Читайте такожЩоб не застудитися, потрібно тримати ніс і ноги в теплі

Відео дня

2. Спортивний – роби зарядку. Це може бути десятихвилинний ранковий біг або гімнастика для суглобів (скористайся книгою Норбекова «Дурня вчити, що мертвого лікувати»), або силові вправи. Так ти вб'єш одразу двох зайців – і зміцниш організм, і скоригуєш фігуру.

3. Гігієнічний – мий руки. Згідно з дослідженнями фінських вчених, така проста процедура знижує захворюваність застудою в 2-3 рази! Якщо немає можливості скористатися водою і милом, витирай руки вологими серветками.

Читайте такожП'ять правил здорового сну

4. Біологічний – спи по 8 годин на добу. Поки ти спиш, організм відновлюється і омолоджується. Оптимальний час для сну – з 11 вечора до 7 ранку. Однак якщо ти «сова», то вибирай час для відпочинку з урахуванням внутрішніх біологічних годин. Пам'ятай, найкраще спиться в добре провітреній кімнаті, на не надто твердому, але і не дуже м'якому ліжку. Віддавай перевагу постільного приладдя з натуральних матеріалів.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся