Горіхи корисні для здоров'я / pixabay.com

Більшість горіхів корисні, але якщо ви хочете схуднути або контролювати рівень цукру в крові, то потрібно вибрати певні горіхи, бо всі не підійдуть.

Незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу арахісу, мигдалю або кеш'ю, горіхи, як правило, є поживною закускою, пише Deseret. Вони містять антиоксидани, харчові волокна, здорові жири і білок.

Але не всі горіхи однакові. Кожен тип містить різні види поживних речовин. Наприклад, у кеш'ю більше фосфору, а у фісташках більше калію.

Відео дня

Які горіхи найкорисніші

Мигдаль багатий на вітамін Е і сприяє клітинній комунікації та імунній функції. Вони також можуть підтримувати корисні кишкові бактерії і знижувати рівень поганого холестерину.

Бразильські горіхи є чудовим джерелом селену - мінералу, який використовується для підтримки обміну речовин і функції щитовидної залози. Ці горіхи містять велику кількість вітаміну Е і магнію.

Горіхи пекан багаті цинком, який допомагає підтримувати імунну функцію і синтез ДНК. Також вони значно знижують рівень холестерину.

Волоські горіхи є джерелом міді, яка використовується в організмі для виробництва енергії та розвитку кровоносних судин.

Таким чином, фахівці стверджують, що більшість горіхів корисні для здоров'я, але рекомендується їсти їх у помірних кількостях.

"Одним із недоліків горіхів є те, що деякі з них можуть бути дуже калорійними. Тому важливо обмежувати порції", - йдеться в коментарі клініки Майо. Також рекомендується уникати вживання підсолоджених або солоних горіхів, оскільки смакові добавки можуть "звести нанівець їхню користь для здоров'я серця".

Які горіхи найкраще підходять

1. Якщо ви контролюєте рівень цукру в крові

Найкраще: мигдаль і фісташки.

Мигдаль допомагає регулювати рівень цукру в крові і навіть знижує ризик серцевих захворювань у людей з діабетом 2 типу.

"Фісташки багаті на клітковину і білок, які допомагають контролювати рівень цукру в крові", - розповів дієтолог Тобі Смітсон.

2. Якщо ви намагаєтеся схуднути

Найкраще: кеш'ю та арахіс.

Кеш'ю містять достатньо білка і клітковини, тому вони можуть допомогти вам довше відчувати ситість і, таким чином, знизити загальну кількість калорій.

Арахіс також містить велику кількість клітковини та білка на додаток до корисних жирів.

3. Якщо ви хочете мати більш здорове серце

Найкраще: пекан і волоські горіхи.

Горіхи пекан допомагають знизити кров'яний тиск і є якісним джерелом кальцію, магнію та калію. "Пекан також є чудовим джерелом вітаміну А, вітаміну Е і фолієвої кислоти", - сказала дієтолог Кортні Пелітера.

А волоські горіхи можуть "запобігти розвитку нестійкого серцевого ритму" і знизити ризик серцево-судинних та ішемічних захворювань серця, повідомила Школа громадської охорони здоров'я Чана.

4. Якщо у вас закреп

Найкраще: мигдаль і волоські горіхи.

Вживання жмені мигдалю на день значно покращує здоров'я кишківника завдяки вмісту клітковини. А волоські горіхи також містять велику кількість клітковини та жирних кислот омега-3, які "полегшують закрепи, змащуючи стінки кишківника, полегшуючи проходження випорожнень".

Інші новини про користь горіхів

Горіхи корисні всім, незалежно від типу - волоські горіхи, мигдаль, фісташки, кеш'ю, пекан, адже кожен вид горіхів сповнений поживних речовин. Це важливо, адже продукти, багаті антиоксидантами, можуть допомогти захистити здорові клітини від пошкодження вільними радикалами в організмі.

Вас також можуть зацікавити новини: