Вважалося, що ця закуска додає кілограмів, а насправді спалює жир на животі

Науковці з'ясували на скільки корисно включати в раціон цю закуску.

Протягом тривалого часу існувала думка, що вживання горіхів призводить до збільшення ваги. Виявляється - це міф.

Цей міф, ймовірно, з'явився через те, що горіхи мають високий вміст калорій і жирів, пише New York Post. Однак нове революційне дослідження показало, що насправді горіхи не провокують набір ваги, а можуть привести до втрати черевного жиру.

Вчені з Медичного центру Університету Вандербільта спеціально розробили дослідження, щоб мати можливість вивчити вплив горіхів на масу тіла.

Дослідники виявили, що група суб'єктів, які споживали горіхи, мала значну користь для здоров'я. Зокрема, у жінок вживання горіхів призвело до зменшення кількості жиру в черевній порожнині, а у чоловіків - знизило рівень інсуліну в крові.

Група, яка їла горіхи, також змогла ефективніше перетворювати споживаний жир в енергію, ніж ті, хто їв перекуси на основі вуглеводів, що могло стати причиною схуднення.

"Це дослідження показує, що вживання горіхів, таких як фісташки, не обов'язково призводить до збільшення ваги і може стати важливою частиною турботи про здоров'я", - сказала Хайді Дж. Сільвер з Медичного центру.

Інші новини про здоров'я

Щоденні прогулянки - це простий і ефективний спосіб скинути вагу. Якщо збільшити добову кількість кроків, то можна зробити ходьбу вирішальною на шляху контролю ваги. 

А знаменитий тренер і дієтолог Крістін Вольф порадила напій щоб схуднути. Він готується з чотирьох доступних інгредієнтів.

Вас також можуть зацікавити новини: